Mijn Vonk

 

HELENDE MEDITATIE en INZICHTEN

IN VERBINDING MET HET GROTERE GEHEEL 

Bijgewerkt op 19 september  2❤︎21

 

Afgelopen weken: 'n zinvolle ziektecrisis doorgemaakt

 

7 september : Heling

Voel me ziek en slap. Buikpijn, bij het opstaan word ik duizelig. Er zit me weer iets erg dwars. Mijn cellen laten zien dat ik ze bombardeer met schaamte. Schaamte hoe ik op mijn leeftijd, goede opleidingen en kwaliteiten, diep van binnen worstel dat ik met zo weinig geld en bezittingen, en nog een beetje schuld overgebleven ben. Het had zo anders kunnen zijn. Sommige mensen om mij heen, familie en vrienden van toen kijken ook zo naar me. En dat doet pijn, op eigen kracht vanuit mijn hart ben ik vanaf mijn 26ste, nu 45 jaar geleden mijn weg gegaan. Ik kan niet anders. Waar ik in geloof, maar toch.

Mijn cellen willen gezien worden naar wat ik aan goeds heb gedaan in mijn leven en betekend heb voor anderen en nog doe en beteken. Dat is toch heel veel. Schaamte blokkeerde me onbewust.

Mijn cellen ontspannen zich direct, nemen op en laten los, voelen zich gezien.

In mijn hart is liefde en ruimte, geen spoor van schaamte. Zie ik hoeveel mensen ik in mijn hart draag en het lang niet altijd wederkerig is.

Allen gaan mee naar het hogere trillingsveld, voor mij het universum in mij.

Geen spoor van schaamte. Wij steunen je, je doet waar je voor gekomen bent. Dan realiseer ik me dat ik nog nooit iets tekort gekomen ben. Dat het juist fijn is wat ik allemaal geleerd heb daardoor en de wereld van geld en macht niet mijn weg is, voel  dat het om iets anders gaat, iets anders mij voedt. Alles is overzichtelijk nú en creëert alle tijd. Ik voel me vrij. Een diep zucht volgt. Ik ben overgebleven met mijn liefde, licht , ervaringen, inzichten en kwaliteiten. Met een leven vol zingeving en betekenis. Woon in een overzichtelijk huisje op een prachtig eiland en overzichtelijk inkomen. Eigenlijk hoef ik me geen zorgen te maken.

Èn ik heb mijn droom en die voed ik iedere dag, ieder moment. Ik leef mijn droom.

 

23 juli

Besloten om mijn persoonlijke meditaties niet meer dagelijks op de website te plaatsen. Delen van persoon tot persoon voelt kloppend.

 

18 augustus

Jezelf willen kennen, de weg willen weten in het leven. Willen weten wat je hier komt doen en waar je heen gaat.

Voorbij oordelen, voorbij dualiteit. Het achterlaten van wie je bent, wat je geleerd hebt, je vaste overtuigingen.

Pas na deze innerlijke keuze gaan de deuren van de hogere dimensies open en sta je in contact met een totaal andere wereld, kun je je eigen scheppingskracht gebruiken.

Voorbij je eigen performence van hoe alles in elkaar zit. Stel dat het allemaal heel en heel anders is?

Stel je eens voor dat wij onszelf onbewust gevangen houden, krampachtig overeind houden in een kleine verouderde wereld die voorbij is, niet meer werkt? Stel dat er onzichtbare machten zijn die ons beperken op alle gebied van het ware leven. En de massa neemt er nog genoegen mee ook. Gewoon omdat ze niet beter weten. Geen tijd hebben gehad om er bij stil te staan. Niet gewend zijn zelf na te denken. Hun eigen vermogens als 'luisteren naar je buik', niet kennen. De buik staat in verbinding met de hersenen. Ga op zoek, onderzoek. Het leven is prachtig, je bent niet voor niets nu hier. 

Stel dat we veel meer zijn dan dat we denken, stel dat we veel meer kunnen dan we nu doen........

Het leven zelf biedt ieder moment de ontwikkeling die je nodig hebt. Ieder moment kun je er weer langsheen gaan of werkelijk voor kiezen voor het hoge trillingsveld.

TV verlaagt, geklets verlaagt, in de 'doe' modus gaan verlaagt en we hebben het niet in de gaten.  Ofwel. Zodra je naar buiten gericht bent verlaagt je trilling.

Hoe dan wel? Maak een echte keuze dat je dat wil! Geleid wil worden naar het nieuwe, verlost wil worden uit het oude.

Mediteren, intentie zetten. Eerst naar binnen, vandaaruit naar buiten. Het verschil gaan ervaren in de loop der jaren. Dagelijks samenwerken met de wezens in de hogere dimensies. Vandaag moest ik dit schrijven. Het woord wat ik als afsluiting ontvang is: doorgaan. 

 

 

 

Eerder geschreven:

 

Voel me een vrucht die geheel op eigen wijze tot bloei komt

 

Ik realiseer mij dat ik alleen verantwoordelijk ben, wil zijn, voor mezelf. Mezelf zijn, trouw zijn aan mijn hart, verantwoordelijk voor mijn denken en mijn spreken.

Verantwoordelijk voor mijn gezondheid nemen, mijn leven.

En dat geldt voor iedereen.

Wat geweest is is geweest, wat komen gaat ligt in de toekomst.

Mijn pad is ondermijn voeten.

Mijn leven is nu. 

 

Mijn dagelijkse inspiratie, pad, heling, geluk is in mij.

Ik mediteer zo'n 45 jaar. 

Mijn jaarlijkse stilte periode van 3 maanden, van half november - half februari is ten einde. Mijn jaarlijkse 'Pelgrimstocht' van Paaszaterdag tot aan mijn verjaardag, zo'n 6 weken is voorbij.

Weken waarin veel is gebeurd, duidelijk geworden en losgelaten. Dit keer geen kilometers gelopen, maar centimeters. Stapje voor stapje onder ogen gezien. Licht brengen in het duister

Pinksteren is geweest : alles komt aan het licht!

26 mei de belangrijke volle maan....

Het is zomer, tijd om het leven te vieren.

 

Leven met het grotere geheel, met de natuur ... me deel voelen van. De blauwe regen heeft fantastisch gebloeid.  

30 cm tuin: vol bloemen en zachtgeurende rozen.

Mijn tuin dt ben ik.

 

Mijn helende tuin: kweek overwoekert mijn planten. De tuin dat ben ik. Ik bevrijd mijn planten van de kweek zodat ze ruimte krijgen om te groeien. De rest laat ik staan.

Op een nacht werd ik wakker en zag ik een beeld van mijn tuin, wist ik wat de tuin van mij wil.

Vriendschap sluiten met de kweek. Ga het kort houden, kweek is een oersterke grasmat. De piramide en de 11 helende planten staan erin te schitteren. Een helnde plek voor mij en voor wie wil.

 

De grote onrust in de wereld, de oorlog, onrecht, het geweld, dat ben ik.

 

Een nieuwe wereld neerzetten, van licht, liefde en vrede, dat ben ik. Ik kan mijn steentje bijdragen, iedere dag. Ik ben de nieuwe wereld en met mij heel veel mensen die zich dat ook bewust zijn. Een verantwoordelijkheid die we allemaal hebben. Voor onszelf en de ander. Het gaat de goeie kant op, alles komt goed.

 

Hieronder een film die meer dan de moeite waard is.

De film heet GEDIJEN.

Energie stroomt door me heen, vitaliteit …..dit gun ik iedereen. De mens, de wereld is in verandering. Mooi te ervaren dat op aarde steeds meer mensen ervaren....verlangen naar een betere wereld, een betere wereld dagelijks handen en voeten geven. Stapje voor stapje.

Mocht je het ook zo voelen, verspreid deze film, een daad om mee te werken aan het neerzetten van een gezonde vredige wereld.

 

(597) (THRIVE Nederlands - Dubbed) GEDIJEN: Wat Ter Wereld Zal Ervoor Nodig Zijn? - YouTube

 

Jonge wakkere mensen van nú veranderen de wereld, laten zien wat de nieuwe manier van samenwerken is. Velen van ons, pioniers gingen hen moeizaam voor, zij zetten het neer, zoals Christina von Dreien 

www.christinavondreien.ch

 

Charlie Chaplin - "Als ich mich selbst zu lieben begann" - YouTube

Wijze woorden van Charlie Chaplin voor zijn 70ste verjaardag

https://www.youtube.com/watch?v=bmr6DAQJ-yY

 

Allemaal erg de moeite waard.