ERVARING

                                bijgewerkt op 19 juni 2❤︎21

 

         IK BEN EEN ONTDEKKINGSREIZIGER, een pionier, een onderzoeker

 

Innerlijke rust & veerkracht

Ontwikkeld door dagelijks te mediteren (1978). Met goddelijk Licht en Liefde als basis blijf ik mezelf buiten de hectiek van alledag, overtuigingen en energiëen van de ander. 

Ik volg mijn pad: het pad is onder mijn voeten - waar ik nú ben - in deze situatie.

Er is van nature veerkracht in mij om iets van mijn leven te maken, door te gaan, keuzes te maken die goed voor mij zijn. Als basis om zinvol te leven, samen te werken, gelukkig te zijn.

 

Dagelijks tijd nemen

Ik neem mijzelf en het leven serieus:

Wil het leven, de waarheid en het mysterie achter de (mijn) sluiers leren kennen - dagelijks het leven, mijzelf in de ogen kijken - contact maken met mijn lichaamscellen - tijd nemen - bewust stilstaan - luisteren naar mijn hart - de helende levensstroom (Chi) voelen tintelen in mijn cellen.......

Dát is wat gebeurt en hoe ik leef.

 

Een stap verder gekomen dankzij  'Zhigong coaching'

Mijn ervaring is dat wanneer ik lichamelijk merk dat ik niet fit ben, het nodig is me bewust te worden van wat er dwars zit. Oude emoties waarvan ik dacht ze allang verwerkt te hebben kwamen naar boven. Emotioneel droeg mijn lichaam de pijn en het verdriet tot nog steeds met zich mee in mijn lichaam. Een zware last die ik nooit heb losgelaten.

Ook zag ik hoe ik onbewust het leven organiseerde naar mijn hand en onbewust tegen de stroom van het leven inzwom. Geen wonder dat ik zo uitgeput ben was.

In 3 sessies heb ik precies datgene geleerd wat nodig is om verder te gaan. Herboren. 

Mijn oude wond van fysiek moederschap is getransformeerd naar universele scheppende kracht: oermoederschap. Ik wacht tot ik contact voel met mijn bron, voel de stroom van het leven, mijn leven en stroom mee in vol vertrouwen.

Onverwacht ingezien, gevoeld dat ik los mag laten, spannend.... 

 

Sometimes Life requires that I,
Let go of something dear.
I can cry, cling, and resist,
Or have faith take the place of my fear.

Kaypacha

 

Nieuwe ontdekking naast al wat is

Ik heb rustperiodes en stilte nodig: dagelijks om bij mezelf te komen en mijn lichamelijk welzijn bewust te worden. Tekens die ik ontvang. 

Ik heb ook rust nodig om mijn cellen te openen voor voeding.

Ik realiseer me dat iedereen ontwikkelt op zijn/ haar eigen manier. 

Ik ben me bewust dat ik op ieder moment mijn leven opnieuw vorm kan geven. Inzichten helpen mij, maar ook gebeurtenissen die mij wakker schudden.

Ik gun mij bewust de tijd om opnieuw tot bloei te komen.

Deze tijd geeft me meer dan ooit de kans in alle opzichten de kracht van goddelijk licht en liefde in de cellen bewust te zijn. IK ben niet degene die mij voortbeweegt, het is het goddelijklicht en liefde in mij wat tot leven komt.

Ik word me steeds meer bewust van mijn gewoontes, mijn afkomst, conditioneringen, de invloed van studie, werk, corona, relatie....... die zo bepalend zijn.

Bewustwording: inzien en voelen, maakt dat ik er anders mee om kan gaan, keuzes kan maken, los kan laten.

Een geschenk te ontdekken waardoor mijn leven zo zwaar, te zwaar werd. Ik heb het gevoeld, in de ogen gekeken en heb de stap gezet.

Een prachtige lotusbloem opende zich en een nieuwe Marion is de wereld in gestapt

 

Nieuw dagritme

Binnen de Zhigong wordt gewerkt mt Chi, levensenergie. Wanneer je om half 11 in de avond naar bed gaat, beetje leest en gaat slapen. Bouw je van 23 -01 uur Yang kracht op. Door overdag te rusten van 11-13 uur, bouw je je Yin kracht op.

Ik doe het nu een tijdje:

Mijn lichaam , mijn hele wezen reageert, jubelt van blijdschap. Het lukt me nog niet altijd, maar doe er alles aan dit mijn nieuwe dagritme te maken.

 

Ik wil mens zijn, worden, blijven en werk zo mee aan een wereld die gezond is van zichzelf. Activeer mijn innerlijke internet, een net van liefde en licht, verbonden met alles en iedereen.

 

NU

Wij allen staan nu voor de uitdaging mens te worden, te zijn in deze samenleving. Eerlijk te zijn naar jezelf , naar elkaar, op je werk. Een betere wereld te scheppen voor onze kinderen en kleinkinderen. Je hart te laten spreken ongeacht de gevolgen. Kijk naar Pieter Omtzigt hoe hij machtstructuren laat wankelen en de kracht en ook de kwetsbaarheid van menszijn die hij laat zien! Een mens, pionier waarvan ik meteen voel, wéét dat hij met hart en ziel zegt wat hij te zeggen heeft, aan het licht brengt en verantwoordelijk is voor de dingen die hij ontdekt, ziet. Hoopvolle veranderingen.

 

Doorlopende reflectie:

Voelen of je je waarheid leeft, jezelf vragen durven stellen

Durven voelen wat jou gelukkig maakt

Voelen waarheen je levensenergie op dit moment stroomt

Weten wat aandacht nodig heeft vandaag

 

Innerlijk weten

Voed ik mijn levenstaak? Voed ik mijn hart, mijn ziel?

Ben ik aan het 'werk' vandaag of laat ik me afleiden / verleiden door gemakzucht, bevrediging, authomatisme, onnodige zaken of door angst? 

Hoe stap ik deze dag in?

 

Onderscheid maken, herkennen, wakker willen zijn en blijven:

Heb ik contact met mijn innerlijke leiding vandaag? 

Heb ik vandaag de levensenergie in mijn cellen gevoeld ?

Leef ik vanuit de bron ?

 

Ik ben als mens voortdurend in ontwikkeling

De kortste weg is de weg terug naar 'huis', mijn levenskrachtcentrum.

Daar is het Licht, de Liefde , dat is helingskracht. De plek waar ik tot rust kom, mezelf ben, hulp ontvang.

Deze weg bewandel ik in volle overgave aan het Goddelijke in mezelf. 

 

Ik voel dat de chemie in mijn cellen verandert, mijn lichaam verandert mee. Transmutatie. In verbinding zijn met de elementen van de natuur in en om mij heen

 

Vertrouwen op het Goddelijke in mijzelf, in anderen.

Controle loslaten, niet willen beheersen. (ego-ego)

Contact maken met het ritme van het grotere geheel, het moment van nu leven in vrijheid en gebondenheid. Alleen en samen

 

Mijn oorspronkelijke Zelf wordt meer zichtbaar.

Het oorspronkelijke Zelf in de ander zien, ont - moeten. 

Ik ervaar dankbaarheid en vreugde - ben deel van de mensheidfamilie.