Mijn Vonk

 

DAGELIJKSE INSPIRATIE

VERBONDEN ZIJN MET HET GROTERE GEHEEL 

bijgewerkt op 8 juni 2❤︎21

 

Voel me een vrucht die geheel op eigen wijze tot bloei komt

 

Ik realiseer mij dat ik alleen verantwoordelijkben voor mezelf. Bij mezelf zijn, trouw zijn aan mijn hart, verantwoordelijk voor mijn denken en mijn spreken.

Verantwoordelijk voor mijn gezondheid nemen, mijn leven.

En dat geldt voor iedereen.

Wat geweest is is geweest, wat komen gaat ligt in de toekomst.

Mijn pad is ondermijn voeten.

Mijn leven is nu.

 

Mijn dagelijkse inspiratie, pad, heling, geluk is in mij.

Ik mediteer sinds 45 jaar. 

Mijn jaarlijkse stilte periode van 3 maanden, van half november - half februari is ten einde. Mijn jaarlijkse 'Pelgrimstocht' van Paaszaterdag tot aan mijn verjaardag, zo'n 6 weken is voorbij.

Weken waarin veel is gebeurd, duidelijk geworden en losgelaten. Dit keer geen kilometers gelopen, maar centimeters. Stapje voor stapje onder ogen gezien. Licht brengen in het duister

Pinksteren is geweest : alles komt aan het licht!

26 mei de belangrijke volle maan....

De zomer staat voor de deur. Tijd om het leven te vieren.

 

Leven met het grotere geheel, met de natuur ... me deel voelen van. De blauwe regen voor mijn raam ontluikt dag voor dag. De blauwe regen dat ben ik.

Mijn tuin: de kweek overwoekert mijn planten. De tuin dat ben ik. Ik bevrijd mijn planten van de kweek zodat ze ruimte krijgen om te groeien.

De grote onrust in de wereld, de oorlog, onrecht, het geweld, dat ben ik.

Een nieuwe wereld neerzetten, van licht, liefde en vrede, dat ben ik. Ik kan mijn steentje bijdragen, iedere dag. Ik ben de nieuwe wereld en met mij heel veel mensen die zich dat ook bewust zijn. Een verantwoordelijkheid die we allemaal hebben. Voor onszelf en de ander. Het gaat de goeie kant op, alles komt goed.

 

Hieronder een film die meer dan de moeite waard is.

De film heet GEDIJEN.

Energie stroomt door me heen, vitaliteit …..dit gun ik iedereen. De mens, de wereld is in verandering. Mooi te ervaren dat op aarde steeds meer mensen ervaren....verlangen naar een betere wereld, een betere wereld dagelijks handen en voeten geven. Stapje voor stapje.

Mocht je het ook zo voelen, verspreid deze film, een daad om mee te werken aan het neerzetten van een gezonde vredige wereld.

 

(597) (THRIVE Nederlands - Dubbed) GEDIJEN: Wat Ter Wereld Zal Ervoor Nodig Zijn? - YouTube

 

Jonge wakkere mensen van nú veranderen de wereld, laten zien wat de nieuwe manier van samenwerken is. Velen van ons, pioniers gingen hen moeizaam voor, zij zetten het neer, zoals Christina von Dreien 

www.christinavondreien.ch

 

Charlie Chaplin - "Als ich mich selbst zu lieben begann" - YouTube

Wijze woorden van Charlie Chaplin voor zijn 70ste verjaardag

https://www.youtube.com/watch?v=bmr6DAQJ-yY

 

Allemaal erg de moeite waard.